Jacque synger Brel

Medvirkende

Jacque Lauritsen

Jacque Lauritsen

Professionel scenekunstner siden 1992 med en bred vifte af roller i bagagen; fra klassiske og moderne skuespil til musikdramatik. Senest den anmelderroste monolog ”Faldet” efter roman af Albert Camus (Teater Får302) og ”De helvedes blomster”, en cabaret over Charles Baudelaires digte (Teatret ved Sorte Hest).

Herudover har Jacque været primus motor og frontfigur i orkestre som ”Birds On The Wire - A Tribute To Leonard Cohen” (1999-) og ”Dylan Revisited” (1988-98). I en unik blanding af teater og musik har disse koncerter tegnet et skarpt og præcist portræt af den pågældende kunstner og hans værk. Men det hele begyndte med den belgiske navnebror...

 
Bjarne Sahl

Bjarne Sahl

Pianist Bjarne Sahl er en særdeles alsidig musiker. Sit daglige virke har han som repetitør på balletskolen ved Den Kongelige Teater.
Herudover har han bl.a. haft egen jazz-trio og medvirket både som komponist og musiker i en række cabarètter og teaterforestillinger.
Senest ”Den sidste turist” med Bodil Jørgensen og ”Sange fra en fribytter” med Jesper Lohman, begge på Cafè Liva i København.

Bjarne Sahl har i mange år og flere omgange samarbejdet med Jacque Lauritsen omkring Brel’s sange.

 
Kim Jezus

Kim Jezus

Kim Jezus er uddannet rytmikpædagog fra 1991 og har undervist på musik- og folkeskoler, i børnehaver m.m. Sideløbende arbejder han som musiker og skuespiller med harmonikaen som hovedinstrument.

Siden 2014 har han været formand for Copenhagen World Music Festival.

Kim Jezus spiller i mangfoldige sammenhænge fra performanceteater til diverse orkestre. Af sidstnævnte bl.a. Esperanto Desperado - med hvem han har udgivet "jen venas" (2000) og "Hotel Desperado" (2004) - samt Zyde & Co., Mysterier og en Cornelis Vreswjik kvartet.
Han har desuden medvirket i børneteatret Knold og Tots forestillinger ”Cykelmyggen Egon” og ”Klodshans” og opført sit eget show ”Skørtejægeren 3” på Christiania.

Kim Jezus har ligeledes i flere omgange været akkompagnetør i "Jacque synger Brel", første gang i 1992.

Jacque og Brel

I 1984 overværede Jacque Lauritsen en cabarét i Stockholm med den korte kontante titel: BREL. Sangene herfra gjorde et dybt indtryk, som kort tid efter blev forstærket af en dokumentarfilm om den flamske trubadur med de store armbevægelser.
Lauritsen begyndte at nyoversætte Brel's viser, besøgte hans familie i Bruxelles og så og hørte alt der var af gamle koncertklip, interviews m.m.

I 1992 stod Jacque Lauritsen for første gang på en teaterscene med en farverig buket af Brel-sange, som blev ovenud godt modtaget af anmeldere og publikum. Forestillingen har derfor flere gange været genopført både stationært og på turnè. I anledning af dens 25-års jubilæum opsættes den nu igen og markerer samtidig Jacque’s ditto jubilæum som skuespiller